Over mij & Horizon

“Als je niet beweegt, kom je nergens”

Over Mij

Ik ben Corien Bakker. Als ervaren Register loopbaanprofessional begeleid ik dagelijks met veel enthousiasme mensen naar nieuw loopbaanperspectief en/of concreet werk dat bij hen past.

Noem het bevlogenheid of passie. Mensen laten ontdekken wat ze willen, wat ze waardevol maakt en waar hun hart ligt… én dat ze durven te gaan doen waar ze gelukkig van worden – daar word ik iedere keer weer enorm blij van.

Naast mijn werk word ik blij van taartjes en bonbons, bloemen, mijn gezin, wandelen met leuke mensen in de natuur, de bergen, het strand in de herfst, hardlopen met een gezellige loopgroep in de mooie Oisterwijkse natuur, een fijn boek, Italiaans eten, concerten bezoeken, tuinieren en nog veel meer.

Thema’s waar ik me graag voor inzet zijn: empowerment, werken na burn-out, verlies en ontslag, mentale kracht, persoonlijk leiderschap en de arbeidsmarktpositie van mensen met veel ervaringsjaren.

Persoonlijk kennismaken?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Corien Bakker Horizon Loopbaancoaching
“Enthousiast, integer, positief, no nonsens, betrokken, oprecht, analytisch, praktisch, resultaat- en samenwerkingsgericht.”
– Dat is hoe mensen mij typeren
Corien Bakker Horizon Loopbaancoaching

Het verhaal van Horizon

Verleden

Voor Horizon werkte ik lange tijd binnen organisaties in HRM-adviesfuncties – een goed salaris, prima werktijden, leuke collega’s en een vast contract.
Aan de buitenkant klopte het. Aan de binnenkant steeds minder.

Voor ik het HRM-werkveld inrolde had ik de HBO-opleiding studiekeuze- en loopbaanbegeleiding afgerond.
Tijdens een loopbaantraject werd helder dat ik veel te ver was afgedreven, van waar mijn hart lag.

Ik wilde wel mijn hart gaan volgen, maar mijn vertrouwde werk loslaten en dat ook echt gaan doen bleek toch minder simpel.

Verandering

De vroege dood van mijn beste vriendin zorgde voor een belangrijk keerpunt. Daarop volgde een burn-out. Toen was er geen signaal meer te missen of te negeren. De hoogste tijd voor verandering. Maar hoe?
Goede persoonlijke begeleiding en adviezen bleken schaars. Ik zegde uiteindelijk mijn baan op.

Standaardoplossingen – one size fits all – adviezen, online modules en werkboekjes waren er genoeg, maar die zorgen vaak voor oppervlakkige resultaten en tijdelijke oplossingen. Dat had ik ook eerder bij de uitbesteding van begeleidingstrajecten al veel te vaak gezien bijv. bij de begeleiding van burn-out, outplacement of loopbaanvragen. Ik voelde en wist: dit kan anders én beter.

Tijdens de post-HBO opleiding Loopbaancoaching viel alles op zijn plek: ik werd me bewust van de waarde mijn ervaring in het begeleiden, coachen, bemiddelen en adviseren van zeer diverse mensen, ontdekte mijn waarde als coach en ik vulde mijn rugzak vol waardevolle levenslessen verder aan (niet altijd wind mee) met nieuwe effectieve methodiek.

“Wat zou het jammer zijn als jij niet voor jezelf zou beginnen” zei Adriaan Hoogendijk, een autoriteit op het gebied van (loopbaan)coaching.

“Life won’t change if you never take a turn” – Rondé

Horizon - Het kan anders!

Ik was niet zo’n held en ook geen ondernemer, maar ik kan inmiddels met zekerheid zeggen: het kan anders!

Na een uitdagend pad met de nodige beren op de weg en ‘zou je dat nu wel doen?’ en ‘er zijn er al zoveel coaches’, ben ik sinds februari 2017 een ondernemende en bevlogen loopbaanprofessional, die met succes mensen mag begeleiden van wind tegen naar wind mee en van wens naar werkelijkheid.

Met de dienstverlening zoals ik die voor ogen had: echt passend bij de mens en zijn persoonlijke situatie. Begeleiding, waar vertrouwen, respect en samenwerking de basis vormen.

Trajecten niet langer duren dan nodig en geen gebakken lucht.

Gewoon, puur, goed en volledig gericht op de leukste versie van werk voor jou:

  • Inzicht krijgen
  • Perspectief zien
  • Zelf weer aan het roer staan
  • En stappen durven zetten.

Als je niet beweegt, kom je nergens” – mijn motto, is meer dan waar gebleken.
Uiteindelijk begint alles met de eerste stap die je durft te zetten.

Horizon Loopbaancoaching loopbaan en werk
Corien Bakker Horizon Loopbaancoaching

Mensen maken het verschil​

Ik geloof dat mensen het verschil maken.

Mensen te laten ontdekken waar hun hart ligt en ze te begeleiden naar nieuw loopbaanperspectief en/of concreet werk dat bij hen past, dat is mijn manier om het verschil te maken.

Door mijn werk wil ik graag het leven van die mensen ‘mooier’ en ‘leuker’ maken en daarmee de wereld om hen heen.

De vroege dood van mijn beste vriendin blijft mij inspireren om mijn hart te volgen en kansen te benutten. Zolang je leeft, heb je mogelijkheden en kun je er (je) werk van maken.

Enthousiaste groet,

Corien Bakker

Register Loopbaanprofessional / Eigenaar Horizon Loopbaancoaching

PS .Wil je weten hoe het verder gaat? Maak een connectie of volg me op LinkedIn.