Veelgestelde vragen aan een loopbaancoach en waarom loopbaancoaching helpt

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Coaching

Veelgestelde vragen aan een loopbaancoach

Is mijn probleem niet te groot? En kun je mij hierbij wel helpen? Dat zijn twee veelgestelde vragen tijdens het kennismakingsgesprek voor loopbaancoaching.

Vaak loop je al langere tijd met je loopbaanvraag of loopbaanprobleem rond, voordat je bij een loopbaancoach aanklopt. Je hebt zelf al geprobeerd om je vraagstuk op te lossen, maar zonder het gewenste resultaat.

Als het echt simpel was geweest, dan had je het zelf al lang opgelost

Waarom loopbaancoaching helpt

Als het jou niet lukt om jouw loopbaanvraag niet op te lossen. Waarom zou loopbaancoaching dan wel helpen? Hieronder vind je een aantal belangrijke redenen:

  • Een loopbaancoach kan neutraal en met afstand naar jouw situatie kijken – Als je er zelf middenin zit, is dat echt veel lastiger.
  • Een loopbaancoach kan blinde vlekken verhelderen, je een spiegel voorhouden en doorvragen om tot de kern van je loopbaanvraag of probleem te komen – Als je er zelf mee aan de slag gaat, blijf je vaak in dezelfde cirkeltjes hangen of kom je bijvoorbeeld steeds dezelfde beren op de weg tegen.
  • Een professionele loopbaancoach heeft een effectieve methodiek die hij kan laten aansluiten bij jouw specifieke loopbaanvraag en situatie. Zo verhelder je stapsgewijs je vraag of loopbaanprobleem EN zorgt een loopbaancoach ervoor dat je ook echt verder komt – Soms heb je bijvoorbeeld al wel een idee, maar ontbreekt focus, het plan of de actie om het ook echt te gaan doen.
  • Een goede loopbaancoach heeft veel ervaring met het oplossen loopbaanvragen en problemen en heeft zelf ook de nodige levenservaring – Een loopbaancoach weet daardoor wat wel en wat niet werkt en wat de succesvolste routes zijn naar een oplossing voor jouw loopbaanprobleem of vraag.
  • Een loopbaancoach staat naast je en helpt je juist als wat moeilijker wordt – Resultaatgericht stappen blijven zetten en positief blijven is veel gemakkelijker als iemand het overzicht bewaakt en je vakkundig helpt jouw de weg te vinden.

Tip

Een goede loopbaancoach weet wat hij/zij kan en niet kan en durft daar eerlijk en helder over te zijn  Maak daarom altijd persoonlijk kennis en stel je vragen tijdens een kennismakingsgesprek!

Aan de slag met je loopbaanvraag of loopbaanprobleem?

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek, kan je al je vragen stellen en bespreken we jouw situatie en vertel ik je graag wat ik voor je kan betekenen en hoe dat werkt.

Neem contact op via de contactpagina of bel of app 06-82075555

Kijk voor echte reviews op de reviewpagina www.horizonloopbaancoaching.nl/reviews/

Enthousiaste groet,

Corien Bakker
Register loopbaanprofessional RL NOLOC

Eigenaar Horizon Loopbaancoaching
Loopbaancoaching & Sollicitatiecoaching
Outplacement & Re-integratie
www.horizonloopbaancoaching.nl