Beren op de weg in loopbaancoaching

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Coaching

Beren op je weg – de ene beer is de andere niet!

Eigenlijk weet je het wel…. voorbij de beren op de weg wordt het echt leuk. Dan durf je… doe je… ga je… 💪 Eenmaal voorbij de beren ligt de weg open om te gaan doen wat je het liefste wilt. Nieuwe wegen inslaan en/of nieuwe paden bewandelen.

“Beren” vormen soms een serieuze (loopbaan)hindernis, waardoor je niet doet wat je echt wilt doen.
Dan staan er teveel in de weg, vaak in combinatie met wat bomen, waardoor je het bos – of in dit geval – je loopbaanpad niet meer duidelijk ziet.

Voorbeelden van beren in loopbaancoaching zijn:

  • Kan ik dit wel? Straks wordt het weer een mislukking.
  • Ik durf niet te kiezen. Straks kies ik weer het verkeerde.
  • Ik ga geen actie ondernemen, want dan weet ik niet wat er gaat gebeuren.
  • Als het goed gaat, dan wordt het misschien wel te groot.
  • Ik weet niet of ik genoeg weet, misschien moet ik eerst een opleiding volgen -dan heb ik een bewijs dat ik het kan.
  • Als ik iets leuks wil, dan weet ik niet of ik dat wel kan.
  • Waarom zouden ze mij willen? Zo goed/leuk ben ik nou ook weer niet.
  • Misschien kan ik beter iets ‘simpels’ gaan doen, dan kan het niet mis gaan.

De omgang met beren op de weg verschilt nogal per persoon. De een schiet ze af of loopt er met een grote boog omheen. De ander stopt en wacht af totdat de beren vanzelf verdwijnen. En dan heb je nog de mensen die het gevecht ermee aangaan.

Sommige beren hebben een functie en andere staan alleen maar in de weg. Beren kunnen van grote waarde zijn voor je (loopbaan)ontwikkeling, maar niet alle beren op je weg hoef je serieus te nemen.

Om voorbij de beren te komen kan het al helpen om ze te erkennen en te benoemen. Ze met een frisse blik te bekijken om ze op waarde te kunnen schatten, hun functie te verhelderen om ze daarna de plek te geven waar ze thuishoren:  weg van jouw loopbaanpad, zodat jij weer verder kunt.

Aan de slag met je loopbaanvraag of loopbaanprobleem?

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek, kan je al je vragen stellen en bespreken we jouw situatie en vertel ik je graag wat ik voor je kan betekenen en hoe dat werkt.

Neem contact op via www.horizonloopbaancoaching.nl/contact/of bel of app 06-82075555


Enthousiaste groet,
 
Corien Bakker
Register loopbaanprofessional RL NOLOC
 
Eigenaar Horizon Loopbaancoaching
Loopbaancoaching & Sollicitatiecoaching
Outplacement & Re-integratie

www.horizonloopbaancoaching.nl/loopbaancoaching/